Binnenspeelsessies

Spraakloos, Niet Handig & De Vloer is Lava | speelsessies | 2023

During my 9 months residency at Gastatelier de Vindplaats I worked on a series of three playing sessions in where play arises out of limitations. In Spraak Loos, Niet Handig & De Vloer is Lava  a group of children between 6 and 12 years old plays together without using speech, their right hand or the floor. I learned about the power of limitations reading the book Play Anything by Ian Bogost. But it was exciting to experience myself how children use such a limitation to their advance without questioning it.

Learn about Niet Handig

What about Vloer is Lava

I finished my research by making a publication featuring the playing sessions. For this I interviewed six children to translate the experiences the kids had playing Spraakloos, Niet Handig and Vloer is Lava. The publication was presented during the Open Studio Event which I organized to finsh of my residency. Also Jam van der Aa wrote a beautiful article about my research for Mister Motley Magazine. 

Spraakloos

Ik wacht je op voor de ingang van het atelier. Ik zeg niks maar zodra je aan komt lopen zend ik je een brede glimlach. We kijken elkaar aan en vervolgens kijk ik naar beneden. Dan valt je oog op het boek om mijn nek: “Welkom!”. Ik draai de pagina om: “Vandaag praten we niet in het atelier.” Ik geef je de tijd de woorden te lezen en draai dan weer een pagina om…

De speelsessie Spraak Loos speelde ik twee keer met de kinderen van Gastatelier De Vindplaats. In december was het de eerste speelsessie die ik maakte en in april opnieuw. Erika was toen net van de trap gevallen. Ze deelt dit met mij aan de hand van het boek om haar nek. En Juni leerde die middag een meisje van de nieuwkomers groep kennen, Dana. De geschreven gesprekken gebruikte ik in de publicatie die ik maakte van de speelsessies Niet Handig, De Vloer is Lava en Spraak Loos. In een poging de speelsessies ook inzichtelijk te maken voor iedereen buiten de school. Neem contact met mij op als je daar meer van wil zien:)

DSC_9274
DSC_9374